Plastic Avengers

gooitz » Plastic Avengers

Afgelopen vrijdag ben ik samen met Myrthe Weijers en heel veel andere strijders naar de Plastic Avengers conferentie in Leiden gegaan. Myrthe is één van de kernteam leden JongerenTop IJssel waarmee we in het schooljaar ’24/’25 een programma mee gaan volgen om te strijden voor een plasticvrije en schone IJssel in 2030, hoe cool!

Tijdens de conferentie komt een heel interessant netwerk van mensen die samen strijden om plastic te voorkomen en samen alternatieven te vinden bij elkaar, op aanjagen van Merijn Tinga (Plastic Soupsurfer) en Dirk de Groot (Zwerfinator). Tijdens deze Plastic Avengers Conferentie hebben we  de volgende klap gemaakt in het terugdringen van de plastic vervuiling in Nederland en zelfs Europa.

Samen met andere activisten, zwerfafval-rapers en vertegenwoordigers uit bedrijfsleven en politiek zijn we aan de slag gegaan voor concrete oplossingen.

Wat zie je eigenlijk als je goed naar rondslingerende verpakkingen kijkt? Wat bepaalt het risico dat een verpakking eindigt als zwerfafval? Hoe kan het ontwerp worden aangepast om dit risico te verminderen?

We hebben de uitkomsten ter plekke vertaald in voorstellen voor concreet beleid en overhandigt aan Tweede Kamerlid Geert Gabriëls van GroenLinks-PvdA.

We hebben interessante mensen ontmoet die alternatieven voor plastic hebben ontwikkeld, heel interssant en we nemen mooie inspiratie voor de JongerTop IJssel mee naar huis.

Kortom een dag vol inspiratie, informatie en nieuwe plannen om zwerfafval tegen te gaan!

 

Meedoen aan de JongerenTop IJssel? Bekijk dan deze informatie.

je kunt mij ook volgen via deze social media kanalen
© Copyright 2024 Gooitz | Website door Friks Web & Marketing